8 november 2010

Pizza met rauwe ham, brie en noten

Voor het pizzadeeg:
  • 2 theel. gedroogde gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 275 g bloem
  • 1 eetl. melk (Melkan)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. zout

Voor de vulling:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g gerookte ham, in repen
  • 2 peren, geschild, in plakjes
  • 50 g gepelde walnoten
  • 150 g brie, in dunne plakjes
  • bakplaat of 2 pizzavormen, ingevet

Voorbereiden:
Los de gist op in 4 eetlepels lauwwarm water. Meng het gistmengsel met 50 gram van de bloem en laat het 20 minuten afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Roer er daarna de rest van het lauwwarme water, de bloem, melk en 2 eetlepels olijfolie door. Voeg zout toe. Kneed het mengsel in de kom of op een bebloemd werkvlak tot een soepel deeg. Voeg eventueel iets meer bloem toe als het deeg te nat is en iets meer water als het te droog is. Vorm het deeg tot een bal, bestrijk deze dun met olijfolie en laat het deeg in een kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats circa 1 uur rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een grote of twee kleinere cirkels van 3-4 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat of in de pizzavormen. Bestrijk het met 1 eetlepel olijf­olie. Verdeel de ham, peer en noten over de deegbodem(s). Verdeel de brie erover, sprenkel de rest van de olijfolie erover en bak de pizza('s) in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en krokant.

Bron:
Boodschappen
 
Wij hebben deze pizza gemaakt met een kant en klare bodem. We aten het als voorgerecht bij een
italiaans menu.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten