- 500 g verse spinazie, gewassen en fijngehakt of 450 g diepvriesspinazie
- 2-3 eetl. milde olijfolie (Mediterrane)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetl. gedroogde majoraan of oregano
- 3 eetl. bloem
- ca. 1/2 l bouillon (van kippen- of groentebouillontablet), warm
- 100 g roomkaas
- 6 eieren, 8 minuten gekookt en gepeld
Materialen:
- soeppan
- staafmixer
Bereiden:
Kook de spinazie in een beetje water 3-4 minuten totdat de groente slinkt (of ontdooi de diepvriesspinazie). Pureer de spinazie met de staafmixer.
Verhit de olie en fruit hierin de uisnippers, knoflook en majoraan op laag vuur, zodat de uisnippers glazig worden. Strooi de bloem erover en roer om. Voeg 1 dl bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de soep zachtjes 5 minuten door. Roer de spinaziepuree erbij en breng de soep aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Laat de roomkaas in de soep smelten. Halveer de eieren in de lengte.
Serveren:
Verdeel de soep over 4 diepe borden en leg in elk bord 3 halve eieren. Serveer direct.
Bron:
Boodschappen/Wilma
Dit is altijd lekker!!!
BeantwoordenVerwijderen