29 december 2010

Salade Casa Delicias Tapas Style

Ingredienten:
  • zakje rucola slamelange
  • rijpe mango of perzik
  • bol buffelmozzarella
  • 12 plakken parmaham of serranoham
  • amandelschaafsel
  • vijgenbalsem azijn
  • peperoncini olie


Bereiding:
  1. Snij de mozzarella in dunne reepjes (ongeveer even breed als het plakje ham)
  2. Schil de mango en snij ook deze in dunne reepjes van dezelfde grootte.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan.
  4. Verdeel in de breedte over het plakje ham (alleen eerste gedeelte)
  5. Leg hier vervolgens reepjes mango en mozarella boven op.
  6. Bestrooi dit met het amandelschaafsel.
  7. Besprenkel met de olie en azijn.
  8. Rol de plakjes ham op tot een mooi rolletje.
  9. Prik een tapasprikker er door heen en leg de rolletjes op een mooie schaal.
Voor de rolletjes op de foto is teveel vulling gebruikt, waardoor de rolletjes wat rommelig ogen. Als je de omschrijving hierboven volgt en niet het hele plakje ham belegd, zal je een strakker rolletje krijgen. De smaak was in ieder geval prima!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen