14 april 2011

Kalkoen fricassee


Ingrediënten:
  • 400 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 bakje champignons (250 g), in kwarten
  • 2 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn (bijv. chardonnay)
  • 1 flesje kookroom (250 ml)

Bereiden:

1. Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
 
2. Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.
 
3. Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met  haricots verts.

Bron:
AH

Een lekker en makkelijk recept. De kalkoenfilet hebben we vervangen door kipfilet. Wij aten het met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen