16 mei 2011

Aardappelwaaiers

Ingrediënten:
  • 1 kg aardappelen iets kruimig, schoongeboend
  • 1 pakje ontbijtspek (plakjes, ca. 125 g)
  • 2 x 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zeezout grof

Materialen:

  • lage ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een scherp mes om de 1/2 cm een snee van ca. 3 cm diep in de aardappelen, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes nog stevig aan elkaar zitten.
 
2. Snijd de plakjes spek doormidden.
 
3. Steek afwisselend een plakje knoflook en een half plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in de ovenschaal. Besprenkel ze met de olie, strooi het zout erover en bak ze in ca. 45 min. goudbruin en knapperig.

Bron:
AH

2 opmerkingen:

  1. Hopelijk vind je het niet erg dat ik je recept gejat hebt.
    Ik vond ze er namelijk zo leuk uit zien!

    Groetjes Solama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd! Ik houd je blog in de gaten...

    BeantwoordenVerwijderen