11 april 2012

Briequiche met appel


Ingrediënten:
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 1 struik bleekselderij, in boogjes
  • 1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
  • 4 eieren
  • 200 g volle Franse kwark (bak 500 g)
  • 1 friszure appel (bijv. Granny Smith)
  • 1 stuk roombrie (200 g), in plakken
Materialen:
  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min. Schep met 3/4 van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark. Schenk over de bleekselderij.

2. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten.

Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bron:
AH

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen