12 april 2012

Scones (met clotted cream en jam)

Ingrediënten:

  • 225 g bloem of  zelfrijzend bakmeel.
  • 50 g boter
  • 2 flinke theelepels bakpoeder (1 theelepel bakpoeder bij gebruik zelfrijzend bakmeel )
  • 25 g suiker
  • mespunt zout
  • 150 ml  karnemelk
  • 1 ei

Materialen:

  • uitsteekvormpje doorsnede ca. 6 cm of muffinbakblik

Voorbereiding:

Oven voorverwarmen op  225° . Bakblik met bakpapier bekleden. Bakmeel met bakpoeder en zot boven kom zeven. Suiker toevoegen. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden. Ei met karnemelk loskloppen. Dit mengsel bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen .

Scones in midden van oven in ca. 15-20 minuten lichtbruin bakken (oventijd kan per oven verschillen, de eerst keer dus even goed in de gaten houden).

Scones uit oven op rooster laten afkoelen.

Serveertips:
  • Eet de scones dezelfde dag (invriezen kan ook)
  • Heerlijk met clotted cream en jam

Clotted Cream

Ingrediënten:
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1/2 bak mascarpone (à 250 g)

Bereiden:

Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen

 


Hier eet  je je vingers bij op!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen