Ingrediënten:
- 25 g boter
- 3 preien, gewassen en in ringen gesneden
- 1 duopak hamblokjes (250 g)
- 1 duopak krieltjes (800 g)
- 1 beker crème fraîche (200 ml)
- 1 el grove mosterd
- 1 zakje gemalen kaas jong (175 g)
Materialen:
- ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 5 min. Schep de hamblokjes en krieltjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal.2. Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd en 100 g kaas. Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de preischotel. Strooi de rest van de kaas erover.
3. Bak de ham-preigratin in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Tip:
Vervang de ham door 250 g gerookte zalmsnippers. Of kook 3 eieren in 8 min. hard en leg ze gehalveerd tussen de preischotel.
Bron:
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten