- 2 pakjes gerookte makreelfilet (a 200 g)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zak Hollandse roerbakgroenten (400 g)
- 1 zakje fajita seasoning mix (35 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 zak flour tortilla's (8 stuks)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
Materialen:
- ovenschaal (doorsnede ca. 24 cm), ingevet
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C. Vel en graten van makreel verwijderen. Makreel in stukken snijden. In wok of braadpan olie verhitten. Roerbakgroente ca. 4 minuten roerbakken. Makreel, seasoningmix en tomaten door groente scheppen en ca. 5 minuten zachtjes verwarmen, af en toe omscheppen. Flinke eetlepel crème fraîche achterhouden, rest door groente-vismengsel scheppen. In ingevette ovenschaal tortilla leggen, 3 eetlepels van groente-vismengsel erop scheppen en afdekken met tortilla. Stapel maken van afwisselend groente-vismengsel en tortilla's. Eindigen met tortilla. Rest van room erover smeren. Tortillataart dik bestrooien met kaas. Ovenschaal in midden van oven plaatsen en ca. 10 minuten verhitten tot kaas gesmolten is.Bron:
AH
Deze tortillataart is heel snel klaar. Hij smaakt lekker, maar de volgende keer kies ik toch weer voor deze tortillataart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten