29 december 2012

Scan­di­na­vi­sche sa­la­de met zalm

Ingrediënten:
  • 1 kg aardappelen vastkokend     
  • 1 bakje dille (15 g), blaadjes fijngesneden     
  • 2 zakken Hollandse rauwkost (a 150 g)     
  • 4 grote augurken (pot 680 g), in plakjes     
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)     
  • 2 tl mierikswortel (potje 140 g)     
  • 2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g)     

Bereiden:
  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.
  2. Meng de aardappelen met de dille, rauwkost en augurk.
  3. Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade. Verdeel de zalm erover. Lekker met een hardgekookt ei.
Tip:
U kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen