10 januari 2013

Ma­ge­re var­kens­fri­cas­see

Ingrediënten:
  • 300 g basmatirijst     
  • 2 el olijfolie     
  • 2 sjalotten, gesnipperd     
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden     
  • 1 schaal varkensfiletlapjes à la minute (300 g), in reepjes     
  • 1 schaal kastanjechampignons (250 g), in plakjes     
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)     
  • 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries)     
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes     


Bereiden:
 
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak op hoog vuur 2 min. mee met de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Warm nog 2 min. door.
 
3. Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. en schep ze door het vlees-champignonmengsel. Verdeel de rijst en fricassee (het vlees in de saus) over 4 borden en bestrooi met het basilicum.
 
Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten