22 maart 2012

Mals rundvlees in pittige tomatensaus

Ingrediënten:

  • 500 g biefstuk
  • 2 eetlepels olie
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 750 g tomaten (roma), ontveld en in blokjes
  • 2 rode pepers, fijngesneden
  • 2 takjes oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml vleesfond (pot)

Bereiden:

Biefstuk in blokjes van 2 cm snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 min. rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden.
 
Vuur laag draaien, in bakvet ui 5 min. fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen. Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 min. zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 min. laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 sec. meewarmen.
 
Op smaak brengen met zout. Serveren met gepofte aardappels en geroosterde maïskolven.
 
Bron:
AH

Lekker! In plaats van biefstuk hebben we stoofvlees gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen