27 december 2012

Roast potatoes


Ingrediënten:
  • ganzen- of eendenvet
  • iets kruimige aardappels
  • rozemarijn

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels circa 10 minuten in water met zout. Giet na 10 minuten het water af en schudt de aardappels in de pan, zodat ze een beetje kruimig worden.Schep ganzenvet naar eigen inzicht in een braadslede en laat deze in de voorverwarmde oven op temperatuur komen. (Als je de oven opendoet walmt het vet). Doe de aardappeltjes voorzichtig over in de braadslede en voeg rozemarijn naar smaak toe.

De aardappeltjes zijn klaar als ze goudbruin en mooi krokant zijn. In plaats van ganzen- of eendenvet kun je ook gebruiken, maar dat geeft wel een andere smaak. Ganzen en eendenvet geeft een hele lekkere smaak aan de aardappels. In dit recept noem ik geen exacte hoeveelheden. Vind je dat wel prettig dan zijn er genoeg recepten op internet te vinden o.a van Nigella Lawson en Jamie Oliver. Maak vooral niet te weinig, want deze aardappeltjes vinden gretig aftrek!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen