29 juli 2012

Avocadosalade met Hollandse garnalen en mango

Ingrediënten:

  • 1 zak rucola slamelange (150 g)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 4 el citroensap
  • 1 mango
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)

Bereiden:

1. Doe de sla in een grote schaal. Meng voor de dressing de crème fraîche met 3 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de avocado met 1 el citroensap. Schep met de mango door de sla.

3. Verdeel de dressing over de salade en garneer met de garnalen. Serveer direct. Lekker met stokbrood.

Bron:
AH

28 juli 2012

Spinaziesalade met gerookte kipfilet en honingdressing

Ingrediënten:
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 klein blikje mandarijnen op sap
  • 600 g spinazie (panklaar)
  • 300 g gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 100 g gepelde walnoten, gehakt
  • eventueel bieslook voor garnering
 
 
Voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. basilicumazijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. mandarijnensap
  • 1/2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • (zee)zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Bak de spekblokjes in de koekenpan en laat ze afkoelen. Haal van de ijsbergsla 6 mooie bladeren en houd ze apart. Snijd een kwart van de ijsbergsla in fijne reepjes. Laat de mandarijnen goed uitlekken, bewaar het sap. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereiden:
Meng de spinazie met de gesneden ijsbergsla, voeg de gerookte kipfilet, de spekblokjes en de walnoten toe. Meng de salade voorzichtig door elkaar, schenk de dressing erover en schep nog even om. Leg op 6 borden een slablad. Schep hierin de spinazie-kipsalade. Garneer eventueel met bieslook.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes.

Variatie:
Vervang spekblokjes door hamblokjes.
Neem in plaats van mandarijn perzikschijfjes of ananasblokjes.

Bron:
Boodschappen

27 juli 2012

Zuurkoolsalade met ananas

Benodigdheden:
  • 500-600 g zuurkool
  • 300-400 g verse ananas,
  • in smalle stukjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el dunne reepjes verse gemberwortel
  • 2-3 el zure room
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • zout, peper
  • 125 g katenspek, in plakjes
  • 50 g grofgehakte hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Spoel de zuurkool, als deze erg zuur is, eventueel in ruim koud water. Knijp hem goed uit en dep hem droog.
  2. Maak de zuurkool los en meng hem met ananas, lente-ui, peterselie en gember.
  3. Roer een dressing van zure room, mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak.
  4. Schep de dressing door de salade.
  5. Bak het katenspek krokant in een droge koekenpan, verkruimel de plakjes en schep ze door de salade.
  6. Sla in het bakje.
  7. Bestrooi met hazelnoten.
Bron:
Libelle

10 juli 2012

Doperwten met munt

Ingrediënten:

600 g doperwten, vers of uit de diepvries
4 takjes munt
30 g boter
2 theelepels munt, fijngehakt

Bereiden:
Doe de doperwten in een pan en zet ze onder water. Voeg de takjes munt toe. Breng ze aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken (2 minuten als ze uit de diepvries komen) - of tot de erwten net gaar zijn.

Giet ze af en haal de munt uit de pan. Doe ze terug in de pan, voeg de boter en de fijngehakte munt toe en roer op laag vuur tot de boter gesmolten is. Breng de doperwten op smaak met wat zout en gemalen peper.

Bron:

5 juli 2012

Geitenkaassalade met ham en krieltjes

Ingrediënten:
  • 4 el vloeibare margarine
  • 700 g panklare krieltjes
  • 1 krop sla
  • 1 appel
  • pecannoten
  • honing- mosterddressing
  • 100 g Parmaham
  • 1 plak geitenkaas


Bereiden:
In pan margarine verhitten en krieltjes in 10-12 min. bruinbakken. Sla schoonmaken, in kleine stukken scheuren en wassen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.

Sla, appel, pecannoten, krieltjes en dressing mengen en over vier borden verdelen. Van ham stukjes snijden en over sla verdelen. Geitenkaas boven sla verkruimelen.

Bron:
Gebaseerd op AH recept

Deze salade maak ik vaak op warme dagen. Ik was in de veronderstelling dat ik het hier al een keer geplaatst had, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Als je van geitenkaas houdt dan is deze salade echt een aanrader! Kies voor geitenkaas van de versafdeling of kaasboer, je proeft het verschil echt!