Ingrediënten:
- 250 g plantenmargarine
- 250 g witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 250 g bloem, gezeefd
- 2 eetlepels bakpoeder
- 25 g kokos geraspt (zakje a 98 g)
- 200 g ananas, in blokjes
- 1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
Materialen:
- cakevorm
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de margarine in een pannetje op laag vuur smelten of zet hem 1 minuut in de magnetron. Laat de margarine even afkoelen. Klop de basterdsuiker los met de eieren en een snuf zout en roer de gesmolten margarine er goed door. Roer nu de bloem, het bakpoeder, de kokos, de ananas en de sinaasappelrasp door het eimengsel, tot je een mooi romig beslag hebt. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Om te controleren of het deeg gaar is, steek je er een (saté)stokje in. Als er geen deeg aan blijft kleven, dan is de cake klaar.
Bron:
AH
Een erg lekkere cake. Ik kreeg hem echter niet zonder kleerscheuren uit de cakevorm en met snijden viel hij helemaal uit elkaar. Hij smaakte er echter niet minder om!
Ik heb roomboter gebruikt in plaats van plantenmargarine.