22 september 2013

Mini-wrap met gerookte makreelsalade

Ingrediënten:
  • 250 g gerookte makreelfilet
  • 2 eieren hard gekookt
  • 250 g mascarpone
  • 1 el kappertjes grof gehakt
  • 20 g verse peterselie
  • 320 g soft tortilla's
  • cherrytomaatjes
Bereiding:
  1. Verwijder het vel van de makreelfilets en controleer de filets op kleine graatjes.
  2. Pluk het vlees in stukken en prak ze met een vork in een kom fijn. Hak de eieren fijn en doe ze samen met de mascarpone en kappertjes bij de makreel. Houd een paar takjes peterselie achter en hak de rest fijn.
  3. Meng de peterselie door de makreelsalade. Verdeel de salade over de tortilla's. Smeer de salade met de bolle kant van een lepel uit over de tortilla's en rol ze strak op.
  4. Laat de gevulde tortilla's een uur opstijven in de koeling. Verwijder de uiteinden van de tortilla's en snijd de rollen met een scherp mes in plakken van ca. 4 cm.
  5. Garneer met halve cherrytomaatjes en blaadjes peterselie.
Bron:
Jumbo

15 september 2013

Sandwich rauwe ham- avocado

Ingrediënten:
  • 8 sneetjes Pain de Madeleine (brood)
  • 4 el mayonaise
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 avocado
  • 16 blaadjes basilicum






Bereiden:

Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel het rauwe ham over 4 sneetjes. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de avocado en het basilicum over het vlees. Leg de resterende 4 sneetjes er met de mayonaisekant naar onderen op. Snijd de sandwiches doormidden.

Bron:
AH