- 1 pompoen, in parten
- 1 rode peper
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 uien, in parten
- 2 tl kerriepoeder
- 800 ml kippenbouillon (van tablet)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Materialen:
- staafmixer
Bereiden:
1. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min.
2. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer. Lekker met meergranen stokbrood.
Bron: