Ingrediënten:
- 25 g rucolasla (zak 75 g), dikste stelen verwijderd
- 200 ml olijfolie
- 2 x 230 g zalmhaasjes
- 3 x 100 g gerookte zalm
- 1 citroen
- 200 ml crème fraîche
- 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
Materialen:
- keukenmachine
- open ringvorm (Ø ca. 8 cm)
Voorbereiden:
Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje erbij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de zalmhaasjes en de gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.Bereiden:
Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar; druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.
Bron:
AH