Ingrediënten:
- 1/2 pak couscous (à 400 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 1/2 citroen
- zout
- 300 g doperwten (diepvries)
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 1/2 zakje verse munt (à 15 g)
- 200 g feta (kaas)
- peper
Bereiden:
Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen.Intussen in pan met weinig water en zout doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken. Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.
Nabereiding:
Erwten, bosui, deel van paprika, munt en feta door afgekoelde couscous roeren. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap. Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt.
Tip:
Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven. Ook heerlijk als buffetgerecht.
Bron:
Bron: