Ingrediënten:
- 300 g gerookte zalm, in blokjes
- 2-3 el fijngesneden bieslook
- 4-6 el fijngesneden bladpeterselie
- 2-3 tl olijfolie
- 1-2 el limoensap
- 1 tl geraspte limoenschil
- zout, peper
- 1 grote rijpe avocado
- cayennepeper
- 4 el crème fraîche
- • ½-1 tl geraspte mierikswortel
Bereidingswijze:
- Meng zalm, bieslook, 1-2 el peterselie, olie, ½ el limoensap, ½ tl limoenrasp en wat zout en peper.
- Prak de avocado fijn en breng op smaak met 3-4 el peterselie, zout, cayennepeper en limoensap.
- Maak met behulp van een ring (steker) 4 cirkels van de avocadomousse met daarop de zalmtartaar.
- Klop de crème fraîche los met wat zout, peper, ½ tl limoenrasp en mierikswortel en druppel de dressing om de cirkels.
Libelle