31 januari 2011

Zalmtartaar met avocadomousse

Ingrediënten:
  • 300 g gerookte zalm, in blokjes
  • 2-3 el fijngesneden bieslook
  • 4-6 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2-3 tl olijfolie
  • 1-2 el limoensap
  • 1 tl geraspte limoenschil
  •  zout, peper
  • 1 grote rijpe avocado
  • cayennepeper
  • 4 el crème fraîche
  • • ½-1 tl geraspte mierikswortel

Bereidingswijze:
  1. Meng zalm, bieslook, 1-2 el peterselie, olie, ½ el limoensap, ½ tl limoenrasp en wat zout en peper.
  2. Prak de avocado fijn en breng op smaak met 3-4 el peterselie, zout, cayennepeper en limoensap.
  3. Maak met behulp van een ring (steker) 4 cirkels van de avocadomousse met daarop de zalmtartaar.
  4. Klop de crème fraîche los met wat zout, peper, ½ tl limoenrasp en mierikswortel en druppel de dressing om de cirkels.
Bron:
Libelle



30 januari 2011

Amuse: gerookte makreel met doperwtenmousse



Ingrediënten:
  • 50 g verse doperwten (zak 200 g, koelvers)
  • 1 el crème fraîche
  • 5 blaadjes verse munt
  • 50 g gerookte makreelfilet (pak ca. 200 g)

Materialen:

  • staafmixer
  • amuselepels of grote lepels

Bereiden:

Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis

Bron:

28 januari 2011

Tonijnsalade

Ingrediënten:
  • blikje tonijn
  • klein uitje, gesnipperd
  • (halve) appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • peper en zout
  • mayonaise
  • ketchup
  • evt.kappertjes
  • evt. tabasco

Bereiding:
Laat de tonijn goed uitlekken. Meng de tonijn met de blokjes appel en de ui. Breng het geheel op smaak met mayonaise en een klein beetje ketchup. Eventueel kun je wat tabasco toevoegen als je van een pittige salade houd. Proef de salade en voeg peper en zout naar smaak toe.

Garneer de salade met wat kappertjes (je kunt ook wat kappertje door de salade mengen als je dat lekker vind).

Een lekkere, makkelijke salade voor op een toastje. Met de ingrediënten kun je variëren, het is maar net wat je in huis hebt.

27 januari 2011

Stamppot van prei en makreel

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 2 preien
  • 2 gerookte makrelen (a 400 g)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 25 g boter
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)
  • 2 el olijfolie extra vierge

Materialen:

  • pureestamper

Bereiden:

1. Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.
 
2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.
 
3. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
 
4. Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
 
5. Meng de rucola met de olie en verdeel over de stamppot. Lekker met een salade van geraspte wortel en rode pesto.

Bron:
AH

In het begin van de herfst/winter vind ik traditionele stamppotten als hutspot en boerenkool met rookworst altijd erg lekker, maar op den duur wil je toch een beetje variatie. Deze stamppot is dan echt een aanrader!

26 januari 2011

Romige witlofschotel met zalm

Ingrediënten:
  • 2 x 0,75 kg kruimige aardappelen
  • 600 g witlof, in repen van 2 cm
  • 3 el olijfolie
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 3 tl gedroogde dille
  • 1 blik roze zalm (418 g), uitgelekt

Materialen:

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, pureestamper

Bereiden:

1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
 
2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Snijd het vervolgens in repen van 2 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het lof in 6 min. beetgaar. Schep af en toe om. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
 
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de dille en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de zalm in stukjes.
 
4. Verdeel het witlof over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de zalm tussen het witlof en dek af met de aardappelpuree. Maak met een vork een mooi patroon in de puree en besprenkel met de rest van de olie.
 
5. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in ca. 30 min. lichtbruin en gaar.

Bron:
AH

In het recept staat 2 x 0,75 kg aardappelen, een beetje vreemde omschrijving vind ik. Waarom 2x?  Ik heb 750 gram kruimige aardappelen gebruikt. Zorg ervoor dat je de aardappelpuree en het witlofmengsel goed op smaak brengt met peper en zout. De foto is gemaakt voordat de schotel de oven in ging.

25 januari 2011

Kabeljauwschotel met paprika

Ingrediënten:
  • 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt
  • 250 g kabeljauwfilet, in blokjes van circa 3 cm
  • 2 dl halfvolle crème fraiche
  • zout, peper
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 150-200 gram penne
  • 300 g broccoli in roosjes
  • 1 el olijfolie
Materialen:
  • staafmixer
  • ovenschaal, ingevet
  • aluminiumfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de helft van de paprika's in repen en leg ze in de ovenschaal. Pureer de rest van de paprika's met de staafmixer. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal. Breng in een steelpan de crème fraiche aan de kook en roer de gepureerde paprika erdoor. Schenk de saus over de vis en stoof de vis afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoli in ruim water met zout beetgaar in circa 5 minuten. Laat de pasta uitlekken en meng de olijfolie erdoor.

Serveer de vis met pasta en broccoli.

Bron:
Tip Culinair november 2003

Ik had dit recept al heel lang in de kast liggen om een keer te maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Dat komt met name omdat ik vaak het internet raadpleeg voor ik een boodschappenlijstje maak. Ik had het laatst duidelijk in het zicht gelegd zodat ik het nu niet weer kon vergeten.  Het is een makkelijk en erg lekker recept dat ik zeker vaker ga maken!

Gebruik het liefst verse vis. Vis uit de diepvries verliest erg veel vocht waardoor de saus wat waterig kan worden.

23 januari 2011

Microplane raspen

Ik ben altijd op zoek naar hulpmiddelen die het koken makkelijker maken. Voordat ik producten aanschaf zoek ik altijd eerst naar ervaringen van anderen. Vandaar dat ik producten die ik zelf graag gebruik ook op deze blog benoem. Wellicht dat mijn ervaringen een ander weer kunnen helpen bij het maken van een keuze. De raspen van Microplane zijn wat mij betreft een absolute aanrader. Op dit moment heb ik een fijne rasp die ik met name gebruik voor citrusrasp en een wat grovere rasp voor kaas, wortel etc.

In de toekomst wil een graag nog een grove schaaf hebben voor parmezaan en chocolade. De raspen zijn niet goedkoop, maar ik heb het geld er absoluut voor over. Ze zijn echt heel erg scherp waardoor het raspen een fluitje van een cent is. Het is net als met goede messen, je hoeft gewoon minder kracht te zetten om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien gaan dit soort producten jaren mee.

De rasp is eenvoudig schoon te maken. Ik geloof dat ze gewoon in de vaatwasmachine mogen, maar zelf was ik ze, net als mijn messen, altijd met de hand af om te voorkomen dat ze minder scherp worden.

Naast de verschillende soorten raspen zijn er ook verschillende productlijnen: Professional, Gourmet, Home en Classic. Mijn voorkeur gaat uit naar de Professional en Gourmet serie. De Home serie heeft een kunststof behuizing wat ik minder prettig vind en de vormgeving van de Classic serie vind ik minder geschikt.

Microplane raspen zijn te koop bij kookwinkels. De hierboven gebruikte afbeelding komt van de officiële website van Microplane.

22 januari 2011

Spaghetti met makreel en oude kaas

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti
  • 4 el olijfolie
  • 1 gerookte makreel (ca. 345 g)
  • 4 grote trostomaten
  • 2 limoenen
  • 1 bakje verse peterselie plat (20 g)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 kleine preien, in dunne ringen
  • 50 g oude kaas, geraspt

Bereiden:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven. Voeg 1 el olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken.
 
Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur. Let op dat de knoflook niet verkleurt. Wordt deze toch bruin, draai dan het vuur laag.
 
Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap.
 
Voeg de makreel, de peterselie en de tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over 4 diepe borden. Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.

Bron:
AH

Echt een lekkere pasta!

16 januari 2011

Jip en Janneke verjaardagstaart

Zoals afgesproken hierbij de foto´s van de Jip en Janneke verjaardagstaart die mijn zusje heeft laten maken voor mijn nichtje haar 3e verjaardag.

Op dit moment is het even rustig op mijn blog en worden er weinig nieuwe recepten geplaatst. Dit komt omdat ik al een paar weken niet fit ben en daarom weinig zin heb om de keuken in te gaan.

Ik laat liever voor me koken op het moment ;-)


9 januari 2011

Kerstgourmet

Dit jaar hebben we 2 dagen gegourmet met kerst. Helemaal geen straf, ik vind gourmetten erg lekker. Wel maken we er dan ook altijd allerlei salades bij, zodat we niet alleen vlees/vis eten.

Dit jaar bestond onze gourmet uit het volgende:

Salades:


Witlofsalade met citrusfruit


Zigeunersalade


Huzarensalade


Bietensalade


Exotische salade


Voor op de gourmet:                            

Haricots verts


Pangasiusrolletjes




Sauzen:


Spaanse knoflooksaus


Barbecuesaus

Haricots verts in rauwe ham gerold

Ingrediënten:
  • haricots verts
  • gedroogde rauwe ham naar keuze (boerenham, parmaham, serranoham etc.)

Materialen:
  • gourmetstel


Voorbereiding:
Haricots verts kort beetgaar koken en vervolgens af laten koelen. Vervolgens de plakjes ham om de haricots verts rollen en op een mooie schaal leggen.

Bereiding:
Bak de rolletjes in een pannetje of op de grillplaat van het gourmetstel.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de haricots verts in spek te rollen. Ik vind dit soort groentepakketjes voor op de gourmet echt heerlijk. Wij maken ook wel eens een andere variant die ik hier ook nog een keer zal plaatsen, zodra ik er een foto van gemaakt heb.

Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

Ingrediënten:

  • ca. 280 g schaaltje pangasiusfilet (vis)
  • 2 tl provençaalse kruiden (potje 11 g)
  • 1 plakje ontbijtspek (125 g)

Materialen

  • gourmetstel

Bereiden:

Snijd de pangasiusfilet in reepjes. Strooi de kruiden en peper naar smaak erover (voeg geen zout toe). Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de grillplaat van het gourmetstel.

Bron:
AH

8 januari 2011

Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten

 
Ingrediënten:
  • 1 schaal rode bietjes (500 g), gekookt
  • 1 eetlepel walnootolie (flesje a 250 ml)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel medium sherry
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 1 zak waterkers (75 g)
  • 1/2 zakje hazelnoten (a 55 g)
  • 100 g Hollandse harde geitenkaas, verbrokkeld
  • 1/2 zakje verse dille (a 15 g)

Bereiden:

Snijd de bietjes in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng de dressing verder op smaak met zout en peper, klop hem goed door en giet hem over de bietjes.

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden. Rooster de noten in een droge koekenpan. Schep de plakjes biet uit de dressing en verdeel ze over de salade.

Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille over de bietjes. Lekker met geroosterd bruinbrood.
 
Lekker met geroosterd bruinbrood.

Bron:

Dit is echt een heerlijke salade. Wij maken het vaak als bijgerecht voor BBQ of gourmet.
In plaats van hazelnoten kun je ook pecannoten gebruiken. De bietjes snijd ik in blokjes in plaats van plakjes. In plaats van waterkers heb ik veldsla gebruikt.  Voeg de noten pas op het laatst toe anders worden ze bitter.

7 januari 2011

Traktatie: Jip en Janneke luchtballon

Mijn nichtje wordt komende week al weer 3 jaar.

Mijn zusje heeft een leuke traktatie voor de peuterspeelzaal voor haar gemaakt: een Jip en Janneke luchtballon.

Mijn zusje vond het leuk om dit keer het thema Jip en Janneke aan haar verjaardag te hangen.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar de taart! Foto's volgen!


 


Nigella Lawson: Hoe word ik een goddelijke huisvrouw

Dit boek stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje en aangezien ik nog wat cadeaubonnen van bol.com had liggen heb ik het nu dan eindelijk besteld.

Bakken is nog niet mijn sterkste kant. Ik vind het wel leuk om te doen, maar er is eigenlijk altijd wel wat op mijn (zoete) baksels aan te merken en daar baal ik van!

Ik denk dat het komt omdat je op je gevoel kunt koken (een beetje van dit en een beetje van dat...), maar bij bakken komt het toch allemaal wat preciezer.

Ik hoop dat ik, mede door dit boek, mijn bakkunsten wat kan verbeteren. Ik blijf gewoon stug door oefenen, dan moet het toch een keer goed komen zou je denken!

Ik heb vanmiddag al heerlijk in het boek zitten bladeren en er staan genoeg lekkere dingen in.

Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen..

Exotische salade met komkommer, ananas en mango

Ingrediënten:
  • 4 dunne plakken verse ananas, geschild
  • 1/2 rijpe mango, geschild en in dunne plakken
  • 1/2 komkommer, in dunne plakken
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetl. koriander, gehakt
Voor de dressing:
  • 1 eetl. chilisaus
  • 1 eetl. (vers) limoensap
  • 1 eetl. sesam- of zonnebloemolie
  • 1 theel. vloeibare honing

Bereiden:
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met eventueel iets meer chilisaus of honing. Snijd de plakken fruit in ongeveer gelijke stukjes en schik ze met de komkommerplakjes op 4 borden. Bestrooi ze met de bosuitjes en koriander en besprenkel ze met de dressing.

Tip:
U kunt ook fruit uit blik gebruiken.

Bron:
Boodschappen

6 januari 2011

Zigeunersalade

Ingrediënten:
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 4 trostomaten
  • 6 takjes peterselie
  • 1 rode peper
  • 150 g feta (kaas)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder mild
  • zout
  • (versgemalen) peper

Bereiden:

Ui pellen en in vieren snijden. Stukken in reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Feta grof verkruimelen.

Ui, paprika, tomaat, peperstukjes en 3/4 deel van peterselie goed door elkaar scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en helft van feta erdoor mengen.

Rest van feta over salade verdelen. Bestrooien met rest van peterselie.

Bron:
AH

Witlofsalade met citrusfruit en honing-mosterddressing

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 1 gele grapefruit
  • 1 rode grapefruit
  • 3 struikjes witlof
  • 75 g rucolasla
  • 200 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
  • 1 bakje verse honing-mosterddressing (100 g)
  • 50 g pecannoten

Bereiden:

Sinaasappel en grapefruits dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden. Van witlof stronkje afsnijden en blaadjes losmaken. In grote, lage schaal witlofbladeren, rucola, kip, sinaasappel en grapefruit luchtig mengen. Dressing erover schenken. Salade garneren met pecannoten.

Bron:
AH

5 januari 2011

Barbecuesaus

Ingrediënten:
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • ½ el Dijon mosterd
  • 1 el worcestershiresaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 à 2 el (balsamico) azijn
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper en zeezout 

Bereiding:
Verhit voor de saus de olie in een pan en laat de gesnipperde ui en de knoflook glazig fruiten.
Voeg de suiker, de sambal, de gezeefde tomaten, de Worcestersaus , ketchup, mosterd, azijn en wat zout en peper toe en roer het geheel om.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de saus de gewenste dikte heeft.

Laat afkoelen en breng desgewenst verder op smaak.

4 januari 2011

Spaanse knoflooksaus

Ingrediënten:

  • 1/2 zakje peterselie (à 20 g)
  • 1 sinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 pot yogonaise (à 350 ml)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Voorbereiden:

Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereiden:

Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in mooi schaaltje

Bron:
AH

 De sinaasappelsmaak is een beetje overheersend in deze saus, maar wel heel lekker fris. Ik heb extra knoflook toegevoegd omdat ik het anders geen knoflooksaus vond.  Sinaasappel/knoflooksaus zou een betere benaming voor dit recept zijn. Het is een lekkere saus, maar je moet er wel van houden. Heel anders dan traditionele knoflooksauzen.

3 januari 2011

Honingnotenflapjes

Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 ei
  • 100 g pecannoten
  • 4 eetlepels bloemenhoning  (fles a 450 g)
  • 1/2 beker geklopte slagroom (a 500 ml)

 

Bereiden:
Oven op 225 ºC voorverwarmen.

Bladerdeeg laten ontdooien. Ei loskloppen. Noten grof hakken. In kom noten en 3 el honing door elkaar scheppen. Mengsel over bladerdeeg verdelen. Plakjes als envelopjes dichtvouwen. Met vork naden goed aandrukken en bovenkant met eigeel bestrijken.

In midden van oven in ca. 15 min. bruin en gaar bakken.

Flapjes op vier borden leggen, slagroom ernaast scheppen en besprenkelen met rest van honing.

Bron:
AH

Wij hebben de notenflapjes geserveerd met slagroom, straciatella- en chocoladeijs en een glaasje Frangelico.

2 januari 2011

Courgettesoep

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 groentebouillontabletten
  • 100 g verse roomkaas met kruiden
  • 8 soepstengels met sesamzaad (pak a 100 g)

Materialen:

  • staafmixer

Bereiden:

Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Courgette toevoegen en ca. 8 minuten zacht bakken.

Bouillontabletten erboven verkruimelen en 700 ml water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Met staafmixer soep pureren en roomkaas toevoegen.

Soep nog ca. 2 minuten door en door verwarmen. Serveren met soepstengels.

Bron:
AH

Wij hebben er een stokbrodje met zalm bij gegeten in plaats van soepstengels. Op die manier is het een heerlijk hoofdgerecht voor in het weekend!

1 januari 2011

Oliebollen bakken

De laatste jaren bakken we gezellig met de hele familie oliebollen op oudjaarsdag. Het is inmiddels een traditie geworden. Het oliebollen bakken is een gezellige en smakelijke afsluiting van het jaar.

Om 10.00 uur s'ochtends verzamelen we allemaal bij mijn zusje en na een kop koffie gaan we aan de slag.

Mijn zusje en zwager hebben achter in de tuin een schuurtje en dit is de perfecte locatie voor het bakken van oliebollen, geen gesmeer en stank in huis. Enig nadeel is dat het in de schuur eigenlijk een beetje te koud is voor het beslag. Op de werkbank zetten we 2 friteuses naast elkaar en om beurten bakken we oliebollen.

De laatste paar jaren is het erg koud met oud en nieuw, maar mijn zwager steekt dan de vuurkorf  aan voor de nodige warmte en gezelligheid. Daarnaast helpt een lekkere kom zelfgemaakte snert ook goed om weer op temperatuur te komen!

Er lag nog erg veel sneeuw in de tuin en dat resulteerde in een groot sneeuwballengevecht. Dikke pret natuurlijk!

Dit jaar hebben we oliebollen met ananas en kokos uitgeprobeerd, maar voor mij blijven oliebollen met rozijnen/krenten, eventueel aangevuld met appel, toch favoriet.



Hierboven zie je een foto van de schuur na het sneeuwballengevecht ;-)

Nieuwjaarswens