Ingrediënten:
Voor de pastasaus:
- 750 gram gezeefde tomaten
- ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
- Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en oregano)
- olijfolie
- peper en zout
En verder:
- 400 gram champignons, in plakjes gesneden
- 250 gram paddenstoelenmelange, in plakjes gesneden
- 4 teentjes knoflook
- tijm
- geraspte jong belegen kaas
- 200 ml crème fraîche
- basilicum
- lasagnebladen
Materiaal
ovenschaal van circa 20 x 30 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de ui zachtjes. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat dit ook even meebakken. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat de saus even een tijdje pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kant en klare pastasaus, maar het zelf maken kost niet zo veel extra tijd. Bovendien bevatten kant en klare sauzen vaak veel onnodige ingrediënten (bijvoorbeeld soms heel veel suiker....)
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons even kort met 3 teentjes knoflook en een beetje tijm.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek de saus met een laagje lasagne bladen. Verdeel nu een gedeelte van het champignonmengsel over de bladen en vervolg met een laagje saus. Blijf dit doen tot de saus en de champignons op zijn.
Eindig met een laagje lasagnebladen. Voeg een teentje knoflook toe aan de crème fraîche. Verdeel de crème fraîche over de lasagnebladen. Bestrooi de lasagne royaal met geraspte kaas. Verdeel als laatste nog wat blaadjes basilicum over de lasagne.
De lasagne moet ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!!